Calculator watt-lumen

You Are Here: Home / Calculator watt-lumenCompara becurile incandescente cu LED, CFL si Halogen

Selecteaza puterea: 3 Watts
1W
100W
Incandescent Bulb
Incandescent
22

lumens*
Halogen Bulb
Halogen
40

lumens*
CFL Bulb
CFL
190

lumens*
LED Bulb
LED
224

lumens*


*conversia lumenilor bazata pe media datelor testelor facute de Energy Star pe LED/CFL din 2016

‡bazat pe 4.5 ore pe zi la o rata medie de 15.37p/kWh (tariful din septembrie 2016) pentru 1 kWh. Costul casnic bazat pe folosirea a 12 becuri.

Care este puterea corecta?

In ultimii ani, alegerea becurilor a devenit mult mai confuza.In trecut stiai exaxt ce vei obtine cu un bec de 40,60, sau 100W. Astazi, becurile economice produc de departe mai multa lumina, se incalzesc mai putin si consuma mai putina energie(W). Becurile sunt de mai multe tipuri, in functie de tehnoligia acestora de fabricare, cum ar fi Compact Fluorescent (CFL), Halogen si LED si au o durata de viata mult mai mare – Pana da 25 de ani pentru tehnologia LED.!

Definirea luminozitati sau a intensitatii luminoase a becurilor se schimba din putere(W) in lumeni. Masurarea in lumeni este o metoda precisa de masurare a intensitatii luminoase a becurilor – luminozitatea este ceea ce percepem, intensitatea luminoasa este ceea ce masuram. In orice caz, s-ar putea sa fii confuz!

Cel mai multi dintre noi, stim cum lumineaza un bec incandescent de 100W chiar daca acest lucru poate varia intre becurile cu lumina alba si cele din sticla. In medie, un bec incandescent produce aproximatix 14 lumeni/W, in timp ce becurile CFL(compact fluorescents) produc 63 de lumeni, iar cele Cu LED 74 de lumeni. Cele mai eficiente becuri economice LED ajung sa produca 120 de lumeni in testele facute de Energy Star.

Compararea puterii in functie de luminozitate

Un bec cu filament incandescent de 30 W prodice aproximativ 460 lumeni. Echivalentul cu CFL(compact fluorescents) ar trebui sa consume aproximativ 7W iar cel cu LED, aproximativ 6W.

Ce mai poate afecta perceptia luminozitatii?

Culoarea luminii poate afecta de asemenea perceptia luminozitarii, chiar daca lumenii sunt aceeasi.Uneori, becurile mai apropiate de lumina zilei(albastre sau cu culori reci) par mai luminoase decat cele cu lumina galbena.

Alegerea culorilor pentru becuri

Alegerea culorii potrivite depinde de atmosfera pe care doresti sa o creezi in camera ta sau in spatiul pe care vrei sa il iluminezi.

Culoarea luminii este masurata folosind scala de temperatura numita Kelvin(K). Becurile incandescente sunt intre 2700-3000K si produc o lumina calda, galbena, potrivita pentru a crea un ambiant relaxant. Pentru becurile cu lumina mai alba, mai apropiata de lumina zilei, potrivite pentru bucatarii si spatii de lucri, temperatura este intre 3500-4100K . Lampile pentru citit tind sa aiba intre 5000-6500K, lumina acestora fiind mai mult albastra.

2700K3000K3500K4100K5000K6500K

Cat te-au tinut ultimile becuri?

Exista multi factori care vor afecta lonvevivitatea unui bec. Printre acestea se numara calitatea proiectarii/fabricarea, utilizarea lor, cum ar fi pornirea si oprirea lor in mod frecvent si pozitionarea lor.

Galdurea generata de becuri poate afecta de asemenea durata de viata a acestora, in timp ce becurile LED degaja foarte putina lumina, in comparatie cu becurile incandescente. Becurile LED disperseaza caldura, transferand-o departe de LED. Temperaturile excesive pot afecta calitatea lumnii si calititatea in timp, putand genera palpairi. Montarea becurilor intr-un spatiu inchis, cu flux de aer mic poate scurta durata de viata a oricarui bec.

Selecteaza durata de functionare zilnica: 4½ ore
¼ ore
12 ore
Incandescent Bulb
Incandescent
7 luni
1000+ ore
Halogen Bulb
Halogen
11 luni
1500+ ore
CFL Bulb
CFL
6 yrs, 1 luna
10000+ ore
LED Bulb
LED
15 yrs, 2 luni
25000+ ore


Contact Rapid