Panouri Fotovoltaice

You Are Here: Home / Solicita Ofertã / Panouri Fotovoltaice
buton solicita oferta

 

 

Sistemele fotovoltaice sunt acele sisteme care capteaza energia solara cu ajutorul celulelor solare si o transforma in energie electrica. Mai multe celule solare legate in serie-paralel formeaza un panou fotovoltaic, iar mai multe panouri conectate la randul lor in serie – paralel formeaza sisteme fotovoltaice de puteri mai mari. Celulele solare sunt de mai multe tipuri: monocristaline, policristaline, amorfe, film subtire, etc.                                      

Un sistem Fotovoltaic este compus din:
1. Panouri Fotovoltaice
2. Regulator de incarcare
3. Invertor DC-AC
4. Acumulatori – Baterii Solare, Gel, AGM, Li-ion
5. Sisteme de montare/fixare

In functie de racordarea la reteaua nationala de electricitate, sistemele fotovoltaice se impart in:
1. Sisteme fotovoltaice tip Off-Grid – instalate la case de locuit/case de vacanţă care nu se pot racorda la reţeaua naţională de electricitate, sau la case “autonome”. Un astfel de sistem costă aproximativ dublu faţă de un sistem conectat la reţea, din acest motiv este recomandat in zone fără electricitate sau unde conectarea la reţea este foarte costisitoare. Avantajul acestor sisteme este faptul ca instalarea lor nu necesita autorizari, costuri de trasee electrice,etc.                                                                                                                                            

2. Sisteme fotovoltaice conectate la retea tip On-Grid – utilizabile la orice locuinţă care poate fi autorizată pentru conectare la reţea. Aceste sisteme prezinta mai multe avantaje, printre care amintim surplusul de electricitate produs la un moment dat, care este preluat de reţea, iar proprietarul primeste in schimb Certificate verzi, care pot fi ulterior valorificate, si costurile de instalare, care sunt mai reduse faţă de sistemele tip off-grid. Pe de altă parte, aceste sisteme necesită autorizări şi contracte cu autorităţile din domeniu.